De meest populaire spelletjes voor de PlayStation

Alhoewel er in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van de PlayStation 3 zijn verkocht, is de PlayStation 4 met afstand de meest verkochte spelconsole van dit moment. Statistieken wijzen uit dat 1 op de 4 huishoudens beschikt over een PlayStation. Over het algemeen zijn er meer mannen met een PlayStation dan vrouwen. De leeftijd van de PlayStation speler ligt tussen de 6 en 50 jaar, met een hoge piek in de twintigers. Het aantal games wat op een dergelijke spelcomputer kan worden gespeeld ligt rond de 7000. De games verschillen van simpele platformspellen tot geweldige virtuele voetbalgames. De gemiddelde PlayStationbezitter heeft 30 games.

Top Tien

Heavy Rain
Heavy Rain wordt ook wel gezien als het meest revolutionaire PlayStation spel wat ooit is uitgegeven. In dit spel zal je dingen moeten dien die je nog nooit eerder hebt gedaan. Heavy Rain is een tot de verbeelding sprekende game en het spelen ervan wordt gezien als een onvergetelijke ervaring.

The Elder ScrollsV; Skyrim
Beleef de avonturen van Dovahkiin mee, een dappere krijger met magische krachten in een land vol draken en voorwerpen en spreuken met speciale krachten die je beschermen tegen de boogschutters en andere gevaren die op de loer liggen.

Journey
Een onvergetelijke reis door de verschillende landschappen van noordpool tot woestijn geeft een surrealistische game ervaring. Het spel is in 2012 met een relatief klein budget gemaakt maar de kwaliteit van het gebodene behoort tot de besten!

God of War III
God of War speelt zich af in een mythologisch universum waar bloedige oorlogen worden gevoerd. Voor wie geweld niet schuwt een fantastisch avonturenspel.

Metal Gear Solid IV
Net als de voorafgaande 3 delen is Metal Gear: Guns of the Patriots uit 2008 een meesterwerk! Geheim Agent Solid Snake reist weer de hele wereld over, op zoek naar antwoorden.

Portal 2
Aandacht voor verhaal, complexe en afwisselende puzzels, nieuwe gameplay-elementen en vooral heel veel cynische humor maken van Portal 2 een fantastisch spel.

Uncharted 3 Drakes Deception
De eigenwijze schatzoeker Nathan Drake gaat op zoek naar Ubar, het Atlantis van het zand. Vechtpartijen, levensgevaarlijke graftomben en knappe dames maken zijn speurtocht naar antwoorden tot een geweldig avontuur.

Uncharted 2 Among Thieves
Meppen, schieten, klimmen rennen, zoeken en puzzelen vormen de rode draad in deze avonturenreis van Nathan Drake. Vooral de graphics van dit spel zijn de moeite waard en maken dat het nog steeds in de top tien van meest gespeelde games staat van veel liefhebbers van de PlayStation

The Last of US
Een echte survival horror game, waarin je de meest verschrikkelijke dingen kunt overkomen. Niet alleen gameplay technisch, grafisch en verhaaltechnisch, maar de spelers raken ook vaak emotioneel betrokken bij de verloop van het spel. Een spel wat moeilijk is neer te leggen en gamers soms dagenlang in de ban houdt.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto is met stip het meest populaire spel van PlayStation aller tijden. Sinds het spel is uitgebracht in 2013 zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Een echt meesterwerk met verschillende personages die zeer tot de verbeelding spreken en in absurde en extreem grappige situaties terecht komen.