Hoe wordt je een betere gamer?

Heel veel mensen zijn gek op het spelen van spelletjes en de tijd van de spelletjes heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. Het aloude familiespel “Ganzenbord” is ingeruild voor de Xbox Playstation of Wii. In eerste instantie was de algemene opvatting dat de gezelschapsspellen zijn vervangen door individuele spellen, maar het tegendeel is waar! De Wii is bij uitstek geschikt voor het hele gezin of groepen vrienden. En ook de Xbox en de Playstation zijn uitermate geschikt voor multiplayers. Het online gamen krijgt steeds meer aanhangers. Maar hoe wordt je nou een goede gamer, een goede teamspeler?gamer controller

Hier volgen enkele tips:

Het heeft geen enkel nut je te verdiepen in bijvoorbeeld een voetbalgame als je eigenlijk niet geïnteresseerd bent in het echte voetbal. Deze games worden veel op waarheid gebaseerd en de voetbalspelers in de game hebben vaak dezelfde kwaliteiten als in het echte leven. Wanneer het je niet interesseert wat er in het echte voetbal gebeurt heb je dus sowieso al een achterstand ten opzichte van de andere gamers.

Sla de introductie niet over en speel elk level minimaal 20x , in de introductie en de eerste levels wordt vaak een belangrijke basis gelegd voor het verdere verloop van de game. Ook kunnen de introductie en beginlevels aanknopingspunten bevatten die je later in het spel nodig hebt. Probeer elk level zo vaak mogelijk te spelen: hierdoor vergroot je niet alleen je kennis van het spel, maar zullen ook je vaardigheden beter worden.

Wanneer je op hoger niveau wilt spelen of als multiplayer wilt gamen, dan dien je natuurlijk te beschikken over een controller je die als je broekzak kent en waarmee er geen verwarring is met de bediening ervan. Welke controller het beste geschikt is voor jou ligt natuurlijk ook een beetje aan het soort spel dat je wilt spelen. Controllers voor bijvoorbeeld PES of andere voetbalgames dienen aan andere voorwaarden te voldoen dan controllers voor mensen die van adventuregames houden.

Ook al ben je nog zo bekend met de regels van het spel, en heb je de beste apparatuur tot de beschikking, oefenen is het sleutelwoord! Hoe komt het dat mensen zo goed zijn in het spelen van een bepaalde game? Als je het hen vraagt zullen ze je allemaal hetzelfde antwoord geven: Heel veel tijd en energie! Maar wees voorzichtig voor blessures en zorg voor regelmatige pauzes en een goede houding tijdens het spel. Niets is zo vervelend als dat je halverwege een multigame moet afhaken omdat je handen verkrampt zijn of je rug het begeeft.

Tijdens het gamen kan de spanning vaak enorm oplopen. Daarom is het zeer belangrijk dat je onthoudt dat het maar een spelletje is wat je voor je plezier aan het spelen bent. Er is dus geen enkele reden voor grove of discriminerende taal. Hou het vooral gezellig! Verliezen is geen drama, en er is geen enkele reden om boos te worden op een mede- of tegenspeler.