Waarom Playstation beter is dan de Xbox

Iedere speler heeft er wel een mening over: Welke gameconsole is nu beter: de Playstation of de Xbox? Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur, en zijn eigen op- of aanmerkingen op een bepaalde gameconsole en wordt de keuze voor een bepaald merk spelcomputer ook vaak bepaald door het aanbod in persoonlijk favoriete spelletjes. Nagenoeg ieder jaar komt er weer een verbeterde versie van de spelcomputer uit en vaak worden ook via het internet bepaalde extra applicaties en upgrades beschikbaar gemaakt voor de gebruiker. De consoles zijn altijd aan veranderingen en verbeteringen onderhevig. Er worden zo vaak verbeteringen aangebracht dat het ook moeilijk is op de hoogte te blijven en je spelcomputer up-to-date te houden. Ondanks alle verbeteringen, zijn hier de vijf meest gegeven redenen van spelers waarom de Playstation toch nog steeds beter zou zijn dan de Xbox.

Playstation beter is dan de Xbox

Playstation heeft altijd al bekend gestaan als degene met de beste beeldkwaliteit. Ondanks de verbeteringen die in de Xbox gedaan zijn is de beeld resolutie bij de Playstation nog steeds hoger, waardoor er meer detail en helderheid is in de weergegeven beelden. Dit komt uiteraard het spelgenot en spelgemak ten goede.

Het uiterlijk van de Xbox is nogal groot en lomp voor een spelcomputer. De Playstation ziet er veel gelikter uit. Een Playstation is niet groter dan de gemiddelde Dvd-speler en past dan ook feilloos in de vaak standaard maten van de kastjes gemaakt voor bijvoorbeeld uw geluidsinstallatie of Dvd-speler lade. Voor de Xbox moet vaak echt ruimte gemaakt worden. Ook is de Playstation lichter in het gewicht en meer schokbestendig dan de Xbox, waardoor deze eerste makkelijker te verplaatsen of mee te nemen is.

Voor zowel de verschillende uitvoeringen van Playstation als ook voor de Xbox geldt dat er voor de online spelers upgrades en applicaties via het internet te downloaden zijn. Voor de Playstation spelers zijn deze applicaties en upgrades gratis en eenvoudig te downloaden. De spelers van de Xbox dienen echter in het bezit te zijn van het zogenaamde Xbox Live Gold Lidmaatschap wat vrij prijzig is en ook voor de upgrades of extra applicaties dient vaak nog een bedrag bijbetaald te worden. Ook het online spelen van multiplayer spelletjes is bij de Playstation beter geregeld dan bij de Xbox.

Zowel voor de spelers met het Xbox Live Gold Lidmaatschap als voor de spelers van Playstation online zijn maandelijks gratis spelletjes en extra’s aan te schaffen en te verkrijgen. Maar ook hier komt men al snel tot de conclusie dat de voor Playstation aangeboden gratis spelletjes groter zijn in diversiteit, leuker in spelgenot en van betere kwaliteit zijn dan die voor de Xbox.

Zeker niet onbelangrijk is het prijsverschil tussen de Xbox en de Playstation, wat redelijk groot is. De Playstation is ongeveer 120 euro goedkoper dan de Xbox. Ook de internet goodies die je bij kunt kopen zijn voor de Playstation goedkoper dan het Xbox Live Gold Lidmaatschap.