De meest populaire Wii Spellen

Nintendo heeft met de ontwikkeling van de Wii in 2005 veel veranderd in de wereld van het gamen. Het grote verschil tussen de Wii en de andere console games is natuurlijk dat je bij de Wii echt moet bewegen in plaats van op de juiste knoppen drukken. Deze bewegingen worden met behulp van een speciale afstandsbediening vastgelegd en omgezet in een virtuele actie die overeenkomt met de echte actie. Deze interactieve manier van spelen van een spel heeft een grote schare volgelingen. Er zijn verschillende categorieën zoals sport, muziek, avontuur, puzzel en behendigheid. Ook is het mogelijk om met meerdere spelers een spel te spelen. Zo kun je tegen elkaar tennissen, met een groepje bowlen maar ook samen echte avonturen beleven. Hier geven wij u een top tien van de meest populaire Wii spellen van dit moment:

Rayman Raving Rabbids TV Party
Deze game bied een groot scala aan minigames van televisieshows, advertenties en populaire culturen.

Animal crossing Lets go to the City
Wat zou je doen als je een eindeloze vakantie had in de stad? Bezoek de musea, ga op zwerftocht en beleef avonturen in de stad. Maar vergeet ook je huis niet klaar te maken voor de speciale feestdagen zoals kerstmis en Halloween.

Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer Series staat bekend om de superieure gameplay en een ongelofelijke realistische weergave van zowel de acties als de spelers. Het vervolg, de PES 2009 heeft een algehele update gehad om er voor te zorgen dat ook de nieuwe spelers vertegenwoordigd zijn en de oude spelers ook echt ouder zijn geworden.

Mario Kart
Mario Kart is de ultieme combinatie van een race-game en een party-game. Net als in de voorgaande succesvolle delen, is Mario Kart een grappige, dwaze en spannende race-game waarbij je de keuze hebt uit verschillende specifieke Mario karakters die verschillende “Power- Ups” hebben die je nodig hebt om door bepaalde levels heen te komen.

Mario en Sonic op de Olympische Spelen
Beoefen maar liefst 20 verschillende sporten op de Olympische Spelen van Beijing 2008 Hardlopen, hordelopen, boogschieten, trampoline springen, roeien, tafeltennis, gymnastiek en de sprint. Kies je favoriete karakter en doe mee met dit zeer actieve spel vol met humor.
Sport Resort Dit spel neemt je mee naar het tropische sport eiland Wuhu Island, De game is gebundeld met Wii MotionPlus, een speciale remote control die een nauwkeurige besturing mogelijk maakt.

Call of Duty
Een spel waarin de speler onderdeel uitmaakt van de Special Forces van het Amerikaanse Leger en uitgezonden wordt naar landen zoals Vietnam, Cuba, Zuid America en het Oeral Gebergte in Rusland.

Just dance
In dit spel dienen de spelers de danspassen van de virtuele choreograaf zo goed mogelijk na te doen. In de nieuwste versie kunnen de spelers zichzelf opnemen met de Community Remix Modus en de rol van choreograaf op zich nemen en hun danspassen voordoen aan deelnemers van over de hele wereld.

Wii Fit
Wii Fit biedt een echte work-out waarin verschillende fitnessoefeningen worden gedaan. Het Wii Balance Board registreert het evenwicht en de balans en kan daarnaast ook de BMI berekenen. In 2008 werden er 8,31 miljoen exemplaren van het spel verkocht. Er zijn ruim 40 verschillende sport- activiteiten waaruit de deelnemers kunnen kiezen en uiteraard is het mogelijk onderlinge wedstrijden te houden.